30 Eylül 2013 Pazartesi

KIBRIS PASTASI

 
 
       Bugün sizlere,lezzetli mi lezzetli,tadı damağınızda kalacak bir pasta tarifini sunmak istiyorum.İlk defa canım arkadaşım Elif'in ellerinden yediğim ve o andan itibaren canım ne zaman tatlı yemek istese bu pastanın aklıma düştüğünü ve yapmadan rahat edemediğim Kıbrıs Pastasıyla birlikte olacağız.Nedenmi bu kadar pastaya aşık oldum,belki de çok fazla tatlı sevmiyor olmama rağmen kendisine hayran bırakmasındandır.Diliyorum ki siz de bu pastayı çok sevecek ve aklınıza sürekli düşecek:)
Malzemeler                                   
4 yumurta                                               
3/4 su bardağı şeker                   
3/4 su bardağı hindistan cevizi  
1 su bardağı sıvıyağ                    
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz   
1 su bardağı galeta unu               
2 pk vanilya                                
1 pk k.tozu                                       
ŞERBETİ İÇİN
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
 KREMASI:
 1 lt süt
 2 yemek kaşığı un
 2 yemek kaşığı nişasta
 4 yemek kaşığı şeker
 1 pk. krem şanti(toz)

YAPILIŞI:Kek malzemeleri sırasıyla karıştırılır=yumurtalar ve şeker,şeker eriyip beyaz bir kıvam alana kadar mikserle çırpılır ve diğer kek malzemeleri de eklenerek kabaran yumurtaların sönmemesine dikkat ederek karıştırılır.Kek karışımı yağlanmış kare borcama dökülerek 170 derecede 20 dk. pişirilir.
       Krema malzemeleri karıştırılarak muhallebi yapılır.Soğuduktan sonra 1 pk.toz krem şanti katılıp mikserle çırpılır.
       Sıcak kekin üzerine ılınmış şerbet dökülür.Şerbet çektikten sonra,muhallebi kekin üzerine yayılır ve en üste tekrar hindistan cevizi serpilir.Afiyet olsun..







                                        

1 yorum:

  1. Bloğumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim.Umarım güzel tatlarla birlikte oluruz.Ben de takipteyim.Sevgiler..

    YanıtlaSil