23 Eylül 2013 Pazartesi

DÜĞÜN ÇORBASI

 














Malzemeler:
250 gr kuzu eti(boyun kısmı)
et suyu(ev yapımı)
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
tuz
1 kaşık tereyağı
kırmızı toz biber
YAPILIŞI
Kemikli eti önceden pişiriyoruz.Tencereye et suyunu,normal suyu ve piştikten sonra didiklenmiş eti koyup kaynatıyoruz.Çorbanın terbiyesi için,yoğurt,un,yumurta sarısı karışımını çırpıyoruz.Az soğuk su ilave edip karıştırıyoruz.Kaynamakta olan çorbanın suyundan terbiyeye katıp,terbiyenin ılınmasını sağlıyoruz.Terbiyemizi yavaş yavaş çorbaya ilave ediyoruz.En son tuzunu ilave edip pişiriyoruz.Üzerine 1 kaşık tereyağında toz kırmızı biber yakıp,çorbaya ekliyoruz.
Püf Noktası:Terbiyenin iyice ılınmasını sağlamak ve tel süzgeçten geçirip çorbaya eklemek daha iyi sonuç veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder