6 Kasım 2013 Çarşamba

BURÇAK BİSKÜVİ TATLISI

 

      Sütlü tatlıları çok severim.Aslında tatlıları genel olarak pek sevmesem de tatlı oranı az olan ve sütlü olan hafif tatlıları pek severim.Bugün tatlı günü..Bu tarifi pekçok bisküvi ve değişik pandispanya kekleri ile denemiştim ama burçak bisküvi ile ilk yapışım.Bu tarifi bittermutfakta Bihter Hanımın bloğundan aldım ve teşekkür ediyorum.Tatlı gibi günler dileğiyle..Sevgiler..
Malzemeler
3 paket eti burçak bisküvi
1 lt süt+1 su bardağı süt(krem şanti için)
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
3/4 su bardağı şeker
1 adet vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket krem şanti
1-2 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI
1-Bir tencerede süt, yumurta sarısı,un,nişasta ve şekeri iyice karıştırıp kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kada pişirin.
2-Başka bir yerde 1 su bardağı süt ile 1 paket krem şantiyi iyice koyulaşana kadar mikserle çırpın.
3-Pişmiş olan muhallebinin içine hazırlanan krem şantiyi ekleyin ve mikserle iyice çırpın.
4-Borcama bisküvileri yanyana dizin.Kullanacağınız üç paket bisküviden 7-8 tanesini ayırın.
5-İlk bisküvi katını dizip üzerine muhallebili karışımdan güzelce yayın.Sonra ikinci katı dizin.Bisküvileri ilk katı dikey,ikinci katı yatay olarak dizerseniz daha iyi oluyor.Sonra kalan muhallebiyide ikinci katın üzerine yayın.
6-Ayırdığınız bisküvileri rondada, üzerine 1-2 çay kaşığı tarçını da ekleyip toz haline getirin.
7-Tatlınızı oda sıcaklığında soğutup buzdolabına alın.Rondoda toz haline getirdiğniz karışımla da üzerini güzelce kaplayın.Bu karışımı ayrı biyerde tutup servis esnasında da üzerine serpebilirsiniz. 
 AFİYET OLSUN..


 
 
 

2 yorum:

  1. Afiyet olsun.Çok güzel görünüyor umarım tadınıda beğenmişsinizdir.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.Evet güzel oldu gerçekten,çok beğendik.Bu güzel tarif paylaşımı için tekrar teşekkürler..

    YanıtlaSil