11 Kasım 2013 Pazartesi

KISIR



Malzemeler
*4 çay bardağı ince bulgur
*1 soğan
*2 yemek kaşığı salça(biber+domates karışımı)
*3 salatalık
*1-2 domates
*4 tane tatlı sivribiber
*1 havuç
*ince kıyılmış maydanoz,nane
*baharatlar(pulbiber,kuru nane,tuz)
*servis için marul
*sıvıyağ
YAPILIŞI
1-İnce bulgur yıkanmadan,sıcak suyla ıslatılır(sıcak su az az dökülür,bulgurun lapa olmamasına dikkat edilir).Islatılan bulgur 20 dk dinlendirilir.
2-1soğan küçük küp olarak doğranır ve sıvıyağda kavrulur ve salçası ilave edilir.
3-Kısır malzemeleri küçük küçük doğranır.Havuç rendelenir.
4-Islatılıp biraz bekletilen bulgura soğanlı salçalı karışım dökülür ve iyice yedirilir.Mümkünse çiğ köfte yapar gibi elle yoğurmak daha iyi sonuç veriyor.
5-Yoğrulan kısıra iç malzemeleri eklenir,istenilen baharatlar katılır ve limonu sıkılır.
Afiyet Olsun..

 
 

 

1 yorum: