1 Kasım 2013 Cuma

KUZU YAĞNİ

 
 





Malzemeler
1/2 kg kuzu gerdan
1 patates
1 soğan
1 yk domates salçası
2 yk sıvıyağ
1-2 su bardağı et suyu
Yapılışı
1-İlk olarak kuzu gerdanlar yıkanır ve kendi suyuyla düdüklü tencerede 20 dk pişirilir.
2-Düdüklü tencerede az pişmiş etlerin üzerine 2 yk sıvıyağ ve ince küp doğranmış soğanlar ilave edilir ve birkaç dakika kavrulur.
3-Küp doğranmış patatesler de ilave edilir,birkaç defa karıştırılır ve salçası ilave edilir.
4-Salça eriyip özleşince 1-2 bardak su ilave edilir ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılıp,kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder