11 Kasım 2013 Pazartesi

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

MALZEMELER
*3yufka
* 1/2 kg ıspanak
* 200 gr beyaz peynir
*baharatlar(pulbiber,karabiber,tuz,kuru nane)
*sıvıyağ
* 1yumurta sarısı
*çörekotu
YAPILIŞI

1-Ispanaklar çok ince olmayacak şekilde iri olarak doğranır ve yıkanır.Yıkanmış ve suyu süzülmüş ıspanakların içine,penir,sıvıyağ ve istenilen ve istenildiği kadar baharatlar ilave edilir.Bu böreğe en çok karabiber,tuz ve az pulbiber çok yakışıyor.
2-1 yufka serilir ve biraz öne doğru katlanır.Katlanılan yere ıspanaklı harçtan uzunlamasına serillir.Börek harcı 3 yufka için eşit olarak payedilir.
3-Yufkanın sağ ve sol tarafından 4-5 parmak kadar içe doğru katlanır ve sıkıca rulo olavak şekilde sarılır.
4-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aynı işlemlerden geçmiş 3 yufka yerleştirilir.Üzerlerine sıvıyağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.
5-200 derecede 30 dk kadar kızarana kadar pişirilir ve dilimlenerek servis edilir.
Afiyet Olsun..
 
 
 
 
 
 



 
 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder