29 Eylül 2013 Pazar

KIYMALI KESME HAMUR ÇORBASI



Malzemeler
1 küçük kase kıyma
1-1,5 çay bardağı kesilmiş çorbalık hamur
1 yemek kaşığı domates salçası
ev yapımı et suyu
sıvıyağ
tuz
ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:Kıymayı sıvıyağda kavuruyoruz.Biraz kavrulduktan sonra salça eklenerek kavurmaya devam edilir.Salça eriyince ev yapımı et suyu ve normal su eklenerek kaynatılır.Çorbanın suyu kaynayınca 1-1,5 çay bardağı kesilmiş çorbalık hamur eklenir ve karıştırılır,hamurların topaklanmamasına dikkat edilir.Az tuz ilave edilir ve hamurlar yumaşıyıp kıvam alınca kapatılır.Servis ederken ince kıyılmış maydanoz serpilir.Afiyet olsun..



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder