5 Ekim 2013 Cumartesi

PERDE PİLAVI

İnsanlar vardır;berrak,pırıl pırıl bir deniz.
Boşa gitmez ne kadar güvenseniz.
Dibini görürsünüz her şey meydanda.
Korkmadan dalarsınız,sizi sarar bir anda.
İçi dışı birdir çekinme ondan.
Her sözü içtendir,her davranışı candan...
     Şairin dizeleri gibidir kimi insanlar,konuşmasanız bile bakışlarınız yeter O'nu anlamaya ve kendinizi anlatmaya.Sevinciyle mutluluğunuz artar,üzüntüsüne çare olamazsanız, anlam taşımaz derdini dinlemeniz.Ses tonuyla bile rahatlatır insanı,huzur ve sakinlik verir gönüllere.Sesinde,görüntüsünde tatlı bir durgunluk.Öyle dostlar vardır ki, kiminde ruhumuz yıkanır boydan boya..
     Herkes böyle dostlara sahip olmak ister,dostlukları içinde hissetmek ister.Böyle dostlara sahip olan insanlar şanslı gruptadırlar.Hepimizin gönlüne dokunan dostları olsun..
    Geçtiğimiz günlerde dostum Ayşe'nin davetlisiydik.Hamarat arkadaşım sevdikleri için, o güzel elleriyle enfes tatlar hazırlamıştı.Ben o güzel tatları yedim,mutlu oldum,sizlerle de tariflerini paylaşmak istiyorum.İlk önce perde pilavıyla başlayalım.En kısa zamanda bu tarifleri denemenizi öneririm.Şimdiden afiyet olsun..

PERDE PİLAVI

MALZEMELER
1 paket tavuk baget(7-8 tane)
1/2 kg pirinç
250 gr küçük doğranmış kuşbaşı et
Tarçın,k.biber,yenibahar,badem,tuz
Hamuru İçin:1 yumurta,3 kaşık yoğurt,125 gr margarin,k.tozu,alabildiği kadar un

YAPILIŞI:Öncelikle pilavın iç malzemlerini hazırlıyoruz.Tavuklar haşlanır ve haşlandıktan sonra fırında kızartılır.Kuşbaşı etler kısık ateşte pişirilir ve kavrulur.Önceden ıslatılan pirinç, tavuk suyuyla pilav olarak pişirilir ve demlenmeye bırakılır.Pilav demlendikten sonra kızartılmış  ve iri didiklenmiş tavuk etleri,kavrulmuş kuşbaşı etler,kavrulmuş bademler ve tüm baharatlar pilava eklenir.
     Hamur malzemeleriyle hamurumuzu yoğurup iki parçaya ayırıyoruz.Hamurun bir tanesini merdane ile incelterek açıyoruz.Açılan yufkamızı bolca yağlanmış(margarin ile) borcama güzelce yayıyoruz.Yufkamızı borcama yaydıktan sonra iç pilavımızı döküyoruz ve yufkanın kenarlarını kapatıp,üzerine de diğer hamuru açıp kapak yapıp kapatıyoruz.Fırında hamurumuz kızarana kadar pişiriyoruz.
NOT:Bademleri sıcak suda 1-2 dk haşlayıp kabuklarını soyuyoruz.Kabukları soyulmuş ve kavrulmuş bademlerin bir kısmını iç pilava ekliyoruz,bir kısmını da borcama yapıştırıp süslüyoruz.











 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder