5 Ekim 2013 Cumartesi

YAŞ PASTA

     Tadı damağımızda kalan sohbetler vardır,hiç bitmesin istediğimiz kahkahalar vardır,bakarak bakışarak anlaştığımız anlar vardır,sesinin tonuyla halini anladığımız günler vardır,üzüntülerimizi azaltmak, sevinçlerimizi çoğaltmak için dertleştiğimiz zamanlar vardır..
     Hayatımıza dokunan,yüreğimizi açan anılarla doludur insan hayatı.Anı biriktirmek,biriktirebilmek,anılarına değer verebilmek..Ben yaşanmışlıkları severim,anılarımı severim,anılarıma girebilecek insanları severim.İşte geriye dönüp baktığımda tebessümle hatırlayacağım günlerden birisinden yeni bir tarif var sizlere..Afiyetler olsun..
           YAŞ PASTA
MALZEMLER:
4 yumurta(akı-sarısı ayrılacak)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 vanilya
1 k.tozu
4 çorba kaşığı sıcak su
keki ıslatmak için portakallı şekerli su
KREMA MALZEMELERİ
2 su bardağı süt
1 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 yumurta sarısı
6 kaşık şeker
Patanın üstü için:1 yumurta akı,1 bardak süt,2 paket krem şanti
YAPILIŞI:Yumurta sarıları,sıcak su ve 3/4 şeker çırpılır.4 yumurta akı ve 1/4 şeker ayrı bir yerde çırpılır ve diğer karışımla yavaşça karıştırılır.Karışıma diğer malzemeler de eklenir ve yavaşça karıştırılır.160 dercede pişirilir.(kek kalıbı yağlanmaz)
      Krema malzemeleri karıştırılarak pişirilir.kekimiz piştikten sonra ikiye bölünür ve portakallı şekerli suyla(veya pastada kullanılacak meyvenin suyuyla)keki ıslatırız.Kremanın tamamı kekin arasına dökülür ve kullanılacak meyveler küçük dilimler halinde yerleştirilir.
   K ekin en üstü hazırladığımız krem şantiyle kapatılır ve üstüne yine meyveleri yerleştiririz.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra ervis edebiliriz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder