13 Ekim 2014 Pazartesi

URFA TEPSİ KEBABI

  • 1 kilo patlıcan
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tereyağ

  • Köftesi için;
    • 500 gram dana kıyma
    • 1 adet soğan(isteğe bağlı)
    • 1 çorba kaşığı salça(isteğe bağlı),biraz da biber salçası ekleyebilirsiniz.
    • tuz, isot ve kırmızı biber&karabiber
    -Patlıcanları yıkayıp tuzlu suda bekletiyoruz.
    -Soğanı rendeleyin.Kıyma,salça,tuz,isot ve kırmızı biber ekleyip yoğurun ve iri ceviz parçaları haline getirin.(soğan ve salça koymadan kıyma,isot,kırmızı biber,tuz ile de yoğrulup köfte yapılır)
    -Patlıcanları 3 parmak eninde kesin.Bir patlıcan + büyükçe 1 köfte şeklinde dizin.Ortasına domatesleri dilimleyin.Elinizi sıvıyağa batırın patlıcanların üstüne sürün.Bunun nedeni etlerin üstleri kurumasın.
    -Üzerine parça tereyağ konur,aralarına da kabuğuyla sarmısaklar atılır.
    -Hiç su koymadan 50-60 dk, 220 veya 250 derecelik fırında patlıcanlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.Alt ve üst ayrı pişirilen fırınlarda ilk 30 dakika sadece alttan pişirip sonra üstünü yakın.
    -Servis yaparken kuru soğan ve lavaşla yaparsanız çok lezzetli oluyor..

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder