13 Ekim 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇLU PIRASA YEMEĞİ

Zeytinyağlı PırasaMalzemeler:

1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 havuç
Yarım kilo pırasa
2 bardak sıcak su
Yarım bardak pirinç
Yarım limon suyu

Yapılışı:

1-Soğanları yemeklik doğrayın. Havuçları da yarım ay şeklinde doğrayıp soğanlarla birlikte kavurun.
2-Pırasaları halka şeklinde veya 3parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayıp ekleyin ve 5 dakika kadar kavurmaya devam edin.
3-Suyunu ekleyin. Piştikten sonra pirinçleri ekleyin. Pırasalar yumuşadıktan sonra limon ekleyin. Karıştırıp altını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder