21 Ocak 2014 Salı

VEEEEE..TİRAMİSUUUU

TİRAMİSUYLA MERHABALAR..
Gerçekten çok üzgünüm..Çok uzun zaman oldu.Blog açarken en tereddüt ettiğim şeylerden biri,yazamamak,tariflerimi istediğim zaman paylaşamamaktı.Ama bu uzun zamandır ayrılık umursamadığımdan,yazmak istemediğimden,sıkıldığımdan değildi.Sadece hayatımda bazı değişiklikler oldu ve bu da bloğuma da yansıdı.Uzun zamandır oturduğum evimden ve semtinden taşındım.Çok bilmediğim,çok ta ısınamadığım,alışamadığım başka bir ev başka bir semtteyim.Taşınma işi,yerleşme işi ve bu arada benim aylardır devam edem rahatsızlığım bloğumla ilgilenmemi engelledi.İnşallah bundan sonraki ara vermelerim bu kadar uzun olmaz ve paylaşımlarda buluşuruz.Herkes için herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum.Sevgilerimle..
MALZEMELER
      Hazır veya evde yapılmış pandispanya
      2 çorba kaşığı nescafe/Türk kahvesi(ben her zaman Türk kahvesiyle yapıyorum)
      2 çorba kaşığı toz şeker
      1 su bardağı süt
      2 çorba kaşığı kakao
     KREMA MALZEMELERİ
    * 3 su bardağı süt
    *1 adet yumurta
    *3 kahve fincanı toz şeker
    *3 kahve fincanı un
    *1 paket labne peyniri
YAPILIŞI
Nescafe/Türk kahvesi ve şekeri bir kase içinde 1 su bardağı süt ile karıştırın.Kekin iki parçasını da hazırladığınız nescafeli karışımla ıslatın.
Un, şeker, süt ve yumurtayı karıştırın. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocağı kapattıktan sonra,muhallebi biraz soğuyunca labne peynirini ekleyin ve telle çırparak pütürsüz olmasını sağlayın.
Hazırladığınız kremanın yarısını ılıkken, kek parçalarından birinin üzerine sürün. Kekin diğer yarısını üzerine kapatın. Kalan kremayı sürün. Kakao ile süsledikten sonra soğuması için bekletin. Afiyet olsun.
 




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder