7 Şubat 2014 Cuma

FIRINDA PATATESLİ TAVUK BUT

HAZIRLANIŞI:Tavuk butların üzerine zeytinyağı ve tuz döküyoruz. Akdeniz çeşnisi karışık baharatını değirmenden kırıyoruz.Büyükçe bir tavaya az sıvıyağ döküyoruz ve tavukları çevirerek yarı kıvamda pişiriyoruz. Patatesleri soyuyoruz ve halka doğruyoruz. Soğanları da yarım ay şeklinde doğruyoruz. Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine halka patateslerden 1 sıra diziyoruz. Üzerine soğanlardan atıyoruz. Yarı kıvamda pişirdiğimiz tavukları üzerine koyuyoruz. Sarımsağı ince ince doğrayıp üstüne atıyoruz. Tavukları pişirdiğimiz tavaya doğradığımız biberleri atıyoruz. Üzerine domates sosu döküyoruz. Kalan patatesleri üstüne diziyoruz. Tepsinin üzerini yağlı kağıt ve alüminyum folyoyla kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın üzeri kızarması için, folyosunu ve yağlı kağıtı kaldırıyoruz.


 1 kg tavuk but(sayısı istenilen kadar yapılır)
5 patates
2 soğan
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
5 diş sarımsak
1 kase domates sos
zeytinyağı
tuz
akdeniz çeşnisi







3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, en sevdiğim lezzetlerden biridir ;) sizinki de çok LEZİZ görünüyor :) sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Komşu Romania anunturi gratuite den selam. tariflerinizi hep deniyor sizi takip ediyorum. tamam çok zaman başarim yok, Ben cok yapti Turk yemekler, ama olmuyor sizin resimler gibi ((( … tad bazen iyi bazen kotu, ama yapacak bir gun ben perfect. Tesekkur ederim emekleri icin. ben cok bakiyor senin ve baska site yemek tarifleri. anunturi gratuite olarak verecek tum Romania. Multumesc din inima Turcia byeee.

    YanıtlaSil