Malzemeler: 6 adet yufka
Beyaz peynir
Maydanoz
Sıvı yağ
1 kase su
2 yumurta
Çörek otu
1 kase yoğurt
Yapılışı:
1-Yufkaları şerit halinde kesin.
2-1 kase yoğurt,1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 yumurtadan oluşan yufka harcı oluşturun ve bu karışımı şerit halinde kesilen yufkalara sürün.
3-İç harcı yufkanın başına koyarak muska şeklinde sarın.
3-Kasedeki suya sıvıyağı karıştırıp börekleri bu suya atıp çıkarın.
4- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ektikten sonra ısıtılmış 180 derecede fırında pişirin.
Uğur Böceğinden herkese merhabalar.. Çok uzun zamandır isteyip te yapamadığım, ertelediğim blog sayfamı açtım sonunda. Diliyorum ki sizlerle çok güzel paylaşımlarda bulunup, benim mutfak dünyamı,kahve tatlarımı,fotoğraf sevgimi ve Uğur Böceğimle olan hayatımı keşfedeceksiniz. Çorbalar,yemekler, Uğur Böceğimin özel tatları..ve daha birçok tatlarla birlikte olmak dileğiyle.. Sevgiler..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder